De relatie als begeleidinginstrument
Effectief reageren op de relatievoorstellen van je coachee
Een coachee doet voortdurend een appèl op jou als coach. Vaak zijn dit weerspiegelingen van de coachvraag zelf. Immers, in essentie gaan coachingsthema’s over drie vragen:
Hoe verhoud ik mij tot mijzelf?
Hoe verhoud ik mij tot de ander?
Hoe verhoud ik mij tot de wereld om mij heen?
In het hier en nu van het contact dat je hebt met je coachee, zit dus veel materiaal om het coachdoel mee te realiseren. Dat vergt wel een groot bewustzijn van wat je zelf meebrengt in het contact.
De zes coachhoudingen helpen je om je eigen automatische reacties als begeleider te doorzien. Zo kun je ervoor kiezen om vanuit een andere houding reageren. Deze workshop is ook onderdeel van de Leergang Coachen vanuit zes houdingen.
‘Spelen’ met de coachingsrelatie
Je doorbreekt je eigen patronen, je verrast je coachee, en je legt de patronen van je coachee bloot. Behalve dat je hiermee je coachee en zijn coachvraag van dienst bent, doe je je zelf er ook een plezier mee. Je voorkomt ermee dat je in je eigen valkuilen komt, zoals zelf hard werken. Je houdt het proces soepel en prettig voor zowel je coachee als voor jezelf.
We onderzoeken stereotype relatievoorstellen die coachees kunnen doen – denk aan ‘het slachtoffer’of ‘de betweter’ – en de mogelijke reacties erop vanuit verschillende coachhoudingen. Daarnaast komen aspecten van de coachingsrelatie aan de orde als overdracht, macht, verliefdheid, empathie, nabijheid, autonomie en dergelijke.
Planning & Investering
Eerstkomende: vrijdag 29 november 2024 in Hooghalen
Open inschrijving:
€450,- p.p. voor organisaties en €395,- voor ZZP en particulier,
incl. koffie/thee/lunch, vrijgesteld van BTW (conform CRKBO)
Neem contact met mij op voor een training en offerte op maat.
In de coachingsrelatie zit gouden coachingsmateriaal verstopt. Als je de vrijheid neemt om ermee te spelen, doe je jezelf en je coachee een groot plezier!
Om mee te kunnen doen aan deze workshop is het noodzakelijk eerder de workshop Zes coachhoudingen gedaan te hebben
Werkvormen
- demonstraties
- onderzoeken triggers
- oefenen praktijksituaties
- coachingscarrousel
- beetje theorie
- reflecteren
- spelen met relatievoorstellen